Media update and progress

The latest Lambda Wars news, media, and releases.
Sandern
Developer
Posts: 1984
Joined: Thu Nov 22, 2007 6:58 pm
Location: Netherlands
Contact:

Media update and progress

Post by Sandern » Sun Mar 16, 2008 3:58 pm

A new media update from hl2wars showing a short gameplay video. The video is showing some of the basebuilding and defending against antlions.
The next release will again be single-player and will require Half-Life 2: episode two. Most of the new features are done and just need to be improved and tweaked.

Feature list
- Two new maps
- Switched to new OB engine
- Basebuilding
- Improved ai
- Several other things...



As you can see, the building models are placeholders (a trainmodel). We are still looking for a modeller. We are also in need for voice actors( for units sounds when getting an order). If you are interested, visit our forum: http://hl2wars.hlrse.net/forum/viewtopi ... p=644#p644

Some random shots:
Image Image Image

User avatar
MadK
Posts: 9
Joined: Sun Jan 27, 2008 10:12 pm
Contact:

Re: Media update and progress

Post by MadK » Sun Mar 16, 2008 8:34 pm

Amazing, gotta tell ya. :D

User avatar
St3althPyr0_37
Posts: 145
Joined: Fri Nov 23, 2007 4:25 pm
Location: Canada
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Media update and progress

Post by St3althPyr0_37 » Mon Mar 17, 2008 3:12 am

I cant wait for the next release

User avatar
Ennui
Contributor
Posts: 581
Joined: Mon Mar 17, 2008 2:30 am
Location: North Carolina
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Media update and progress

Post by Ennui » Mon Mar 17, 2008 3:26 am

impressive progress, good stuff

User avatar
HellSpawn
Posts: 221
Joined: Sat Jan 05, 2008 4:18 am
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Media update and progress

Post by HellSpawn » Mon Mar 17, 2008 7:37 am

^ agree.

Polo
Posts: 0
Joined: Wed Mar 19, 2008 8:20 pm
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Media update and progress

Post by Polo » Wed Mar 19, 2008 8:24 pm

out of allthe dozens of mods out there I've waited for, theres never been one I have been so excited to come out. Keep up the good work!

roguesniper389
Posts: 6
Joined: Sat Mar 22, 2008 7:57 pm
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Media update and progress

Post by roguesniper389 » Sat Mar 22, 2008 8:11 pm

looks spectacular
the alpha, though buggy was still so much fun
cant wait until this release comes out
I'm glad that you fixed the antlion bodies to disappear quicker
again great mod and cant wait =)

when will this release be released?

User avatar
benfranklin
Posts: 0
Joined: Thu Mar 27, 2008 3:36 pm
Location: Southern, USA
Contact:

Re: Media update and progress

Post by benfranklin » Thu Mar 27, 2008 4:14 pm

I'm pretty sure that as long as you have the recently released Orange Box SDK Base you can play mods that require a game that uses that engine, without actually owning it. All you have to do is change a line in the gameinfo.txt that is in the main mod directory. It worked with me when I played Project Valkyrie mp mod, all I had to do was change the following values and it worked like a charm; take note at the time I did not own any Orange Box engine games. Not sure if it would work with this mod but if someone in your team falls idle tell them to download the Orange Box SDK and log on to an account that doesn't have any Orange Box games.

To fix it you change the SteamAppID to 218, you only need to change those 3 numbers from the gameinfo.txt. Like this:

SteamAppId 218 // This will mount all the GCFs we need (240=CS:S, 220=HL2).

---------

But ok enough of that. I'm extremely excited about this new release. The Feb & March videos just got me all pumped up for it. For some reason I could not get the first version to work, I had all the necessary requirements but oh well. This new release seems to be far superior. I'm extremely glad you incorporated A.I. especially since I am awful when I play online in RTS games, it causes me to not enjoy the game..no matter how good it is; which is why I always play against the computer. It's a bummer the OB engine is giving you trouble with the Fog of War. I guess you can't copy/paste the shaders from the old engine and then import/incorporate them can you? Never mind me I know nothing about coding. But, I can do texture work if you need an extra hand even if it's grunt work. And no I'm not saying that so I could get access to the game :-P, you could just send a model and ask what you want and I'd help out.

Once the new release comes out I'm gonna try my hand at making a map. I'm fairly confident I could do well in that. I know how to use Hammer and I use to make my own maps in Age of Empires and Battle Realms all the time, so I'm well aware of how to make a fairly decent layout.

I wish you all the luck in finding a modeler or an animator (if you need one). Seems like those are hard to find, most of the mods I follow seem to lack in that department, as well as coding.

Sandern
Developer
Posts: 1984
Joined: Thu Nov 22, 2007 6:58 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: Media update and progress

Post by Sandern » Thu Mar 27, 2008 4:32 pm

Project valkery is using the new code base already and is using team fortress 2 as base (440), while the first release of half-life 2: wars doesn't.
The next release will and will use steamappid 218. But it will also mount Episode two content, because of textures, tree models, hunters, etc

I don't really care about someone getting access to the game, because if you would search through the forums, you can find newer intern beta builds anyway. But you could also wait for the official release for a more complete experience :)

User avatar
benfranklin
Posts: 0
Joined: Thu Mar 27, 2008 3:36 pm
Location: Southern, USA
Contact:

Re: Media update and progress

Post by benfranklin » Thu Mar 27, 2008 10:40 pm

hm but when I load up GFCScape I look into Source 2007 shared models.gcf and Source 2007 shared materials.gcf and I know that comes from Orange Box SDK Base package. Loads up fine in the SDK as well. And this is on an account that doesnt have any orange box games (i dont even have hl2:ep2 installed anymore). But then I'm not sure how that all works out when using a mod.

also I was at steampowered.com just now and saw the details for the latest sdk update and saw this on known issues:

"SDK shader code only included with mods built to use Half-Life 2:Episode 1"

maybe they will fix it so you'll be able to use fog of war? ho ho. I'm an optimist.

edit : found the "WIP" build and tried it on an account that only has orange box sdk base (218) and the maps "test" and "crashed" worked fine except for test showing some missing textures. When I load up testing it crashes then gives me an Engine Error that says ED_Alloc:no free edicts. A google of that came up with 2 reasons: not enough memory (I have 1.5gbs of RAM) and an error in the map.Just thought you should know..

Sandern
Developer
Posts: 1984
Joined: Thu Nov 22, 2007 6:58 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: Media update and progress

Post by Sandern » Fri Mar 28, 2008 6:56 am

benfranklin wrote: edit : found the "WIP" build and tried it on an account that only has orange box sdk base (218) and the maps "test" and "crashed" worked fine except for test showing some missing textures. When I load up testing it crashes then gives me an Engine Error that says ED_Alloc:no free edicts. A google of that came up with 2 reasons: not enough memory (I have 1.5gbs of RAM) and an error in the map.Just thought you should know..
With only Orange box sdk base? Typical, it should give a mount error in that case, because the mod tries to mount Half-Life 2: Episode two. It also explains the missing textures.

User avatar
benfranklin
Posts: 0
Joined: Thu Mar 27, 2008 3:36 pm
Location: Southern, USA
Contact:

Re: Media update and progress

Post by benfranklin » Sat Mar 29, 2008 4:53 am

Yeah it does explain the missing textures. But on the account I have only CSS/HL2DM/DODS and the OB SDK Base. I got no such mount error, only the missing textures in the test map and the weird error in the testing map.

hmm but I just realized I do have TF2 installed, but it isn't on that account. I see 3 .gcfs that have team fortress 2 in their name, but I'm not sure if that would have anything to do with it as the account I'm using doesn't even own it. I have 2 accounts, one old and one with the OrangeBox. Never mind why, just giving you background info.

Neo Prophet
Posts: 19
Joined: Mon May 26, 2008 2:35 pm
Location: Cambridge, England
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Media update and progress

Post by Neo Prophet » Sun Jun 29, 2008 2:09 am

apparently the new version is properly coming out soon, any official ETA from you (dev) guys?

User avatar
Ennui
Contributor
Posts: 581
Joined: Mon Mar 17, 2008 2:30 am
Location: North Carolina
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Media update and progress

Post by Ennui » Tue Jul 08, 2008 6:16 am

very soon

User avatar
chewyiskickass
Posts: 11
Joined: Sun May 04, 2008 10:48 pm
Location: Manchester, NH
Contact:

Re: Media update and progress

Post by chewyiskickass » Fri Jul 11, 2008 5:20 am


Locked
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests