Cannot change settings.

All public release bug reports or requests for help, large and small, go in here.
Post Reply
R3R0UT3D
Posts: 4
Joined: Fri Mar 18, 2016 7:16 pm

Cannot change settings.

Post by R3R0UT3D » Fri Mar 18, 2016 7:26 pm

I have loaded my game for the first time and having a potato pc I naturally wanted to lower my settings and customize. However when I clicked on video settings, or any other setting for that matter the main menu simply faded out, showed the video and I got no option box. Clicking Escape would return me to the settings menu. The only one not like this was brightness which created a blacked out box in the centre of my screen. Esc closed this also.

User avatar
Mr. Darkness
Developer
Posts: 462
Joined: Thu Dec 11, 2014 11:50 pm

Re: Cannot change settings.

Post by Mr. Darkness » Fri Mar 18, 2016 7:30 pm

R3R0UT3D wrote:I have loaded my game for the first time and having a potato pc I naturally wanted to lower my settings and customize. However when I clicked on video settings, or any other setting for that matter the main menu simply faded out, showed the video and I got no option box. Clicking Escape would return me to the settings menu. The only one not like this was brightness which created a blacked out box in the centre of my screen. Esc closed this also.
Hello,
Could you please provide us with info on your:
-Specs
-Screen resolution (in case its as small as 480p or something like that it might be a big problem)

We will try to help your issue.
Mr. Darkness: fucking game
Sandern: yeah, game sucks
Mr. Darkness: ya, the devs must be some total twats
Mr. Darkness: Who even names a game like that
Mr. Darkness: "Lambda Wars"
Mr. Darkness: fucking pathetic
Mr. Darkness: right?
Sandern: yes

R3R0UT3D
Posts: 4
Joined: Fri Mar 18, 2016 7:16 pm

Re: Cannot change settings.

Post by R3R0UT3D » Fri Mar 18, 2016 7:31 pm

Update -console in my launch settings does bring up a working console but the entire console is blacked out:

Screenshot: http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =647699794

R3R0UT3D
Posts: 4
Joined: Fri Mar 18, 2016 7:16 pm

Re: Cannot change settings.

Post by R3R0UT3D » Fri Mar 18, 2016 7:40 pm

Mr. Darkness wrote:
R3R0UT3D wrote:I have loaded my game for the first time and having a potato pc I naturally wanted to lower my settings and customize. However when I clicked on video settings, or any other setting for that matter the main menu simply faded out, showed the video and I got no option box. Clicking Escape would return me to the settings menu. The only one not like this was brightness which created a blacked out box in the centre of my screen. Esc closed this also.
Hello,
Could you please provide us with info on your:
-Specs
-Screen resolution (in case its as small as 480p or something like that it might be a big problem)

We will try to help your issue.
Thanks for the quick reply! :D
On loading the tutorial I found the entire HUD was blacked out :/

Resolution: 800x600

Specs:
OS: Vista Home Premium
GPU: Radeon X1300/X1550 Series AAA
CPU: Intel Dual-Core GPU 2.13 Ghz
RAM: 3GB

R3R0UT3D
Posts: 4
Joined: Fri Mar 18, 2016 7:16 pm

Re: Cannot change settings.

Post by R3R0UT3D » Fri Mar 18, 2016 7:45 pm

Frame rate is too low unfortunately to actually play sorry i wasted time ;-;

User avatar
Mr. Darkness
Developer
Posts: 462
Joined: Thu Dec 11, 2014 11:50 pm

Re: Cannot change settings.

Post by Mr. Darkness » Sat Mar 19, 2016 11:09 am

Well, you need to get a bigger monitor, drop your old 90's - 2005 monitor ;)

But yeah, other than that it looks like a very old pc.
Mr. Darkness: fucking game
Sandern: yeah, game sucks
Mr. Darkness: ya, the devs must be some total twats
Mr. Darkness: Who even names a game like that
Mr. Darkness: "Lambda Wars"
Mr. Darkness: fucking pathetic
Mr. Darkness: right?
Sandern: yes

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests